Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه ۸۴۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد:  بر مبنای تدبیر مقام معظم رهبری، دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرایی سازی اسناد راهبردی شورای عالی انقلاب فرهنگی را به صورت نظام‌مند دنبال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بر همین اساس دو جلسه در ستاد نقشه جامع علمی کشور، اجرائی سازی سند راهبردی نخبگان کشور و همچنین مسئله مهاجرت نخبگان مورد بررسی قرار گرفت و در جلسه ۸۴۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی  معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان درباره مهاجرت نخبگان و اجرایی سازی سند راهبردی نخبگان گزارش مبسوطی را ارائه داد و بدنبال آن گزارش ارزیابی ستاد نقشه جامع علمی کشور ارائه شد.

وی با اشاره به تصویب سند راهبردی نخبگان کشور در سال ۱۳۹۱ گفت: بر اساس گزارش ارزیابی تخصصی و علمی که ارائه شد، ۶۳ درصد سند در مسیر اجرایی سازی قرار گرفته است. اهمیت نخبگان به عنوان مهمترین سرمایه انسانی و اجتماعی کشور برای پیشرفت و تعالی ایران بر همگان روشن است و لازم است با حساسیت بالا نسبت به صیانت، حمایت و حفاظت از سرمایه‌های ملی اقدام نمود که خوشبختانه مجموعه دستگاه‌های مسئول نسبت به این امر اهتمام داشته‌اند ولی در عین حال نیازمند تسهیلات و حمایت‌های جدی‌تر هستیم. 

به گفته عاملی، بدیهی است دشمنان انقلاب اسلامی بدنبال شکار نخبگان کشور هستند که لازم است نهادهای علمی و البته نهادهای امنیتی نسبت به جلوگیری از کارهای سازماندهی شده برای خروج استعدادهای برتر کشور اهتمام داشته باشند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: یکی از دلایل این اجرا این است که در برنامه ششم توسعه کشور پیش بینی شده بود تمام دستگاه‌ها بر مبنای سند راهبردی نخبگان کشور نقش مشخصی داشته باشند و بنیاد ملی نخبگان مسئولیت ابلاغ وظایف و نظارت و پیگیری را داشته باشد.

استاد دانشگاه تهران با اشاره به اغراق‌های عجیبی که در مورد مهاجرت و به طور خاص مهاجرت نخبگان ذکر می‌شود گفت: بر اساس گزارش مرکز رصد مهاجرت نخبگان که در دانشگاه صنعتی شریف ایجاد شده و سال گذشته اولین گزارش مهاجرت نخبگان منتشر شده و خرداد ماه امسال گزارش دوم آن منتشر خواهد شد، تنها ۵۴ هزار نفر ایرانی به خاطر تحصیل در خارج از کشور حضور دارند. که حضور آنها بیشتر در تحصیلات تکمیلی است و از جایگاه علمی خیلی خوبی برخوردار هستند. به عنوان مثال از لحاظ تعداد دانشجویان خارجی در آمریکا، ایران رتبه سیزدهم را دارد ولی به لحاظ رتبه فارغ التحصیلان دوره دکتری در میان دانشجویان خارجی رتبه چهارم را دارد.

دکتر عاملی ادامه داد: از طرفی باید توجه کرد که در جدول مهاجرت بر اساس آمارهای رسمی بین المللی رتبه ایران به لحاظ مهاجرت ۸۷ است. همچنین باید توجه که بر اساس مطالعات رصدی که صورت گرفته ۷۵ درصد برگزیدگان دانش آموزی رتبه ۱ تا ۱۰۰۰ آزمون سراسری مقیم کشور هستند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان در طرح شهاب استعدادیابی و هدایت دانش آموزان در مسیر شکوفا سازی استعدادها در آموزش و پرورش کشور موفق بوده است ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان طرح استعدادیابی دارد که ۱۰ میلیون نفر جمعیت دانش آموزی را تا کنون پوشش داده است و در سال ۹۸  تا ۹۹  در مجموع ۶ میلیون ۹۰۰ هزار دانش آموز مورد رصد قرار گرفته‌اند.

دکتر عاملی با بیان اینکه این رصد با هدف شکوفایی  استعدادهای این دانش آموزان صورت گرفته خاطر نشان کرد: هدف این طرح هدف استعدادیابی و توانمندسازی نخبگی در بین دانش آموزان است که در پایه‌های تحصیلی چهارم تا هشتم صورت می‌گیرد. فرآیند اجرای این طرح با ابلاغ مصوبه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و شکل گیری سازمان تسریع شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: موضوع دیگری که در جلسه مورد بحث قرار گرفت بازگشت ایرانیان مهاجرت کرده به کشور بود که مسیر بازگشت ایرانیان نخبه از ۲۰ کشور برتر جهان رضایت بخش بوده و با رصد آمار متوجه شیب تندی در بازگشت فارغ التحصیلان و نخبگان در دو سال اخیر می شویم.

استاد ارتباطات دانشگاه تهران افزود: در سال گذشته دو هزار و ۲۵۰ ایرانی به کشور بازگشته اند که ۴۰۰ نفر آنها به عنوان هیئت علمی در دانشگاه ها جذب شدند و ۲۳۰ نفر آنها شرکت های دانش بنیان را راه اندازی کردند و این مسیر با یک راهبری جدی از طریق بنیاد ملی نخبگان دنبال می شود؛ لذا وضعیت توجه به نخبگان، تلاش برای استفاده بهینه از نخبگان و تسهیل کار نخبگان در ایران و مسیر بازگشت آنها به ایران مسیر خوبی است.

دکتر عاملی افزود: تنوع بخشی  به تعریف نخبه یکی از محورهای توسعه‌ای است و نخبه فقط کسی نیست که تنها در حوزه تحصیلی از برجستگی برخودار باشد، بلکه در حرف  و مهارت‌های مشاغل مختلف نخبگی داریم که بنیاد ملی نخبگان نیز موظف شد تنوع بخشی به حوزه پوشش نخبگی در حوزه های مختلف را دنبال کند. همچنین ایشان تاکید کرد که توجه به استعدادهای برتر به معنای بی توجهی با سایر ظرفیت‌های علمی و انسانی کشور نیست و باید همواره به عدالت علمی و حمایت از همه جامعه دانش آموزی و دانشجویان و اساتید محترم توجه نمود.

دکتر عاملی در پایان گفت: در این جلسه مقرر شد دستوری در خصوص گره گشایی از بازگشت نخبگان به کشور و ایجاد مرکزی برای رصد مهاجرت و همچنین تقویت جایگاه نخبگان در سطح ملی فراهم شود تا در آغاز جلسه ۸۴۱ مورد بررسی و تصویب قرار گیرد و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با همکاری رئیس بنیاد ملی نخبگان به این امر خواهند پرداخت.

۴۷۲۳۱

کد خبر 1509388

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مهاجرت مهاجرت تحصیلی نخبگان فرار مغزها دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سند راهبردی نخبگان بنیاد ملی نخبگان مهاجرت نخبگان نخبگان کشور دکتر عاملی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۳۴۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه گام اول حکمرانی جمعیت کشف ضرورت مسئله است، گفت: چرا بر روی جمعیت تمرکر می‌شود برای آنکه سیاست نادرست نانوشته‌ای در دهه ۶۰ و ۷۰ به صورت اقدامی اعلام شد که جمعیت کاهش پیدا کرد. اما بلوغ فرهنگی و افزایش نظامی موجب اقتدار است. جمعیت ما در اقتدار است.

بر اساس روایت ایلنا، عبدالحسین خسروپناه، در «آیین اختتامیه اولین همایش ملی جوانی جمعیت و قدرت نظامی» افزود: اگر حد نصاب جمعیت کاهش پیدا کند توانمندی نظامی از بین می‌رود، بلوغ فرهنگی آسیب می‌بیند و رشد اقتصادی اسیب می‌بیند. وقتی از جمعیت صحبت می‌کنیم بحث ریشه‌ای در زمینه اقتدار دارد. اگر جمعیت حل نشود تمام مسائل اقتدارزا اسیب می‌بیند.

خسروپناه ادامه داد: گام دوم در حکمرانی جمعیت گام رصد است مسئله رصد یا تعبیر بنده راه بینی همان نقشی دارد که دیده‌بان در جنگ دارد. دیده‌بان نقش مهمی در هدایت توپحانه دارد که کجا را هدف بگیرد. مسئله رصد در جمعیت باید با قدرت ادامه پیدا کند. اگر بر اساس اهداف تحقق برنامه هفتم به سطح تولد دو فرزند بروند جمعیت ۸۵ میلیون امروز، در سال ۱۴۰۶ به جمعیت ۹۶ میلیون خواهد رفت.

وی تصریح کرد: گام سوم در هر حکمرانی سیاست‌گذاری آن حوزه است. فاصله همه علما و فقها با رهبر انقلاب مثل نسبت زمین تا آسمان هفتم است. رهبر انقلاب در ۳۰ اردیبهشت ۹۳ سیاست‌های کلی جمعیت را ابلاغ کردند. اما ده سال پیش بعد از رصد کلی، ۱۴ سیاست کلی را ابلاغ کردند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: گام چهارم که باید طی شود قوانین مربوط به جمعیت است که این گام هم طی شده است. قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ هم تصویب شده است. شورای عالی انقلاب فرهنگی چندین مصوبه برای سیاست عملیاتی این قوانین انجام داده است. آنچه باید در تقنین صورت بگیرد انجام شده است. پس چرا مسئله جمعیت هنوز در مسیر ریل اصلی نیفتاده است که به گام دیگری نیاز دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بنابراین در گام پنجم باید گفتمان سازی و فرهنگ سازی شکل بگیرد. چه کارهایی باید شکل بگیرد تا گفتمان سازی صورت بگیرد. اگر باور دینی پیدا کنند جمعیت رو به افزایش خواهد بود. ما حتی گفتمان دینی برای کسانی که گرایش دینی حداکثری دارند ایجاد نکردیم. اکثر فیلم‌ها و سریال‌هایی که ساخته می‌شود نفی جمعیت را ترویج می‌کنند. رهبری گفتند جمعیت کشور ما می‌تواند تا ۱۵۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون نفر بالا برود.

وی افزود: ما باید بنویسیم و فرزندآوری را با ابزار رسانه‌ای جدید این گفتمان ترویج دهیم. ما باید بعضی از عوامل کاهش فرزندآوری را تشریح کنیم. ما ۱۹ درصد کاهش ازدواج داریم و ۱۶ درصد افزایش آمار طلاق داریم. ما مسئله خانواده را جدی نگرفتیم. مسئله خانواده و تحکیم آن نقش مهمی در تقویت باور به خدا دارد. افزایش میزان تجرد و افزایش برعهده گرفتن سرپرست حیوانات خانگی از موضوعاتی است که خانواده را تضعیف کرده است.

خسروپناه عنوان کرد: کار به جایی رسیده است که نگه‌داری از توله سگ، و گربه جای فرزندان را گرفته و سه چهار برابر هزینه فرزند را خرج نگه‌داری از حیوان می‌کنند که بگویند نیازی به فرزند نیست. بنابراین اگر قبول داریم جمعیت در اقتدار نقش ریشه‌ای دارد باید نگاه حکمرانی ضرورت مسئله، رصد پی در پی، سیاستگذاری کاربردی و تصویب قوانین داشته باشیم که همه این کارها انجام شده و در حال حاضر فقط گام پنجم مانده که کار گسترده‌ای باید در زمینه گفتمان سازی داشته باشیم تا بینش و نگرش به فرزند آوری و جمعیت تغییر کند.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904270

دیگر خبرها

  • خبر خوب یک وزیر برای کارمندان دولت
  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • کتاب اصلی‌ترین عامل تمدن‌سازی است
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگهداری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگه‌داری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است/ آمار تکان دهنده از ازدواج و طلاق
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • خسروپناه: دستاوردهای دانش‌آموزان سمپادی تمدن نوین اسلامی را محقق کرده است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی