Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، باران شامپانزه معروف باغ وحش ارم است که در طی سال‌های اخیر سرنوشت او دچار تغییرات زیادی از جمله جدا کردن او از سرپرستش (ایمان معماریان دامپزشک باغ وحش ارم)، انتقال او به باغ وحش ارم و نگهداری انفرادی در یک قفس بوده است؛ در بهمن ماه سال ۹۹ باغ وحش ارم و سازمان محیط زیست بنابر دلایلی با انتقال باران به یکی از مراکز معتبر شامپانزه‌ها در خارج از کشور موافقت کرد، اما گویا این موافقت تنها در حد اطلاع رسانی بوده است و همچنان پس از گذشت ماه‌ها این شامپانزه در باغ وحش ارم زندگی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نزدیک به ۴ ماه است که روند انتقال باران به خارج از کشور به طول انجامیده است، این درحالی است که ایمان معماریان دامپزشک در گفتگو با با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چگونگی روند انتقال یک گونه حیات وحش به خارج از کشور و مدت زمان آن، اظهار کرد: برای وارد کردن یا انتقال یک حیوان حیات وحش چند مجوز و گواهی سلامت نیاز است تا ثابت کند این گونه قاچاق نیست و  بیماری نیز ندارد.

او در ادامه بیان کرد: دریافت این چند مجوز اگر اشتباه و کار شکنی در آن نباشد، حدود یک ماه طول می‌کشد.

بیشتر بخوانید: مخالفتی با انتقال باران نداریم، اما شرایط مهیا نیست

به همین منظور شهاب الدین منتظمی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت باران در اسفندماه سال گذشته اظهار کرد: نامه‌ای از باغ وحش ارم برای انتقال باران به یکی از مراکز نگهداری خارج از کشور به سازمان محیط زیست ارسال شد و تمامی مجوز‌های انتقال باران آماده است.

او در ادامه افزود: هر زمانی که باغ وحش ارم شرایط لازم را داشت، این گونه به خارج از کشور انتقال داده خواهد شد، چراکه انتقال این گونه ساده نیست و شرایط و تمهیدات خاصی را می‌طلبد.

مدیرکل دفتر حفاظت ومدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه انتقال هر گونه‌ای نیاز به مراقبت‌هایی از مبدأ و مقصد دارد، گفت: سلامت حیوان برای ما اهمیت زیادی دارد و بنابراین باید تمامی شرایط انتقال گونه در نظر گرفته شود.

منتظمی درباره انتقال سایر شامپانزه‌ها به خارج از کشور، گفت: هر تصمیمی که ارم برای انتقال هر گونه‌ای داشته باشد، از سوی سازمان محیط زیست مشکلی وجود ندارد.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین وضعیت انتقال شامپانزه سه ساله، عنوان کرد: تمامی مجوزها و پانسیون منع تجارت گونه‌های در معرض خطر انقراض برای این شامپانزه صادر شده است.

او تشریح کرد: بنابر اعلام باغ وحش ارم قرار شد تا باران به کنیا منتقل شود، البته شرایط انتقال از سوی کشور مبدأ و مقصد به فرآیند بلند مدتی نیاز دارد.

 

بیشتر بخوانید: توضیحات محیط زیست درباره فروش حیوانات پارک پردیسان

اما همچنان تعلل انتقال این گونه حیات وحش به خارج از کشور بین باغ وحش ارم و سازمان محیط زیست وجود دارد، جالب است بدانید که باغ وحش ارم فضای استانداردی برای نگهداری شامپانزه‌های خود ندارد، همچنین معرفی باران به سایر شامپانزه‌های باغ وحش ارم از نظر کارشناسی درست نخواهد بود و ممکن است که این گونه آسیب ببیند یا تلف شود.

این درحالی است که در تابستان سال گذشته تعداد زیادی از دوستدارن محیط زیست و حیات وحش برای نجات باران و انتقال آن به مرکزی که بتواند با همسالان و همنوعان خودش رشد کند، نامه‌ای را خطاب به محیط زیست در فضای مجازی منتشر کردند و تعداد زیادی آن را امضا کردند، بنابراین انتظار می رود تا هرچه سریع‌تر شرایط انتقال باران به خارج از کشور مهیا شود تا این شامپانزه به سرنوشت تلخ سایر گونه‌های موجود در باغ وحش ارم دچار نشود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست شامپانزه سه ساله باغ وحش ارم سازمان محیط زیست انتقال باران خارج از کشور محیط زیست باغ وحش ارم حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۴۲۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد

حسین معصوم‌زاده گفت: برابر پیگیری‌های مکرر قضایی که از سوی این اداره اراضی ملی مورد نظر که در بخش شاهرود از توابع شهرستان خلخال قرار دارد، رفع تصرف شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خلخال افزود: اراضی تصرف شده درون محدوده منطقه حفاظت شده آق داغ قرار داشت و با ایجاد فنس مورد تصرف قرار گرفته بود اما با پیگیری‌های صورت گرفته، با حکم مقام قضایی آزادسازی شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خلخال در ادامه از حامیان محیط زیست خواست تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی، موضوع را از طریق شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ گزارش دهند.

منطقه حفاظت شده آق داغ خلخال که ۹۳ هزار هکتار مساحت دارد، به دلیل برخورداری از تنوع زیستی و گونه‌های نادر گیاهی و جانوری از جمله انواع پرندگان شکاری، کبک، تیهو، کل و بز، پلنگ، سیاه گوش و سایر گونه‌ها تحت مدیریت اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل قرار دارد.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • یک راس بره میش وحشی به اداره محیط زیست شهرستان شیروان تحویل شد
  • مشاهده خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید + ویدئو
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله‌اش در اقلید +فیلم
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای و ۲ توله اش در اقلید
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • کشف سلاح عجیب از شکارچیان حیات وحش/ عکس
  • هشت شکارچی متخلف حیات وحش گچساران دستگیر شدند
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد